Over mij

Mijn naam is Susie en ik ben geboren in Friesland en met een Indonesische moeder en een Friese vader maakt het mij een “Frindo”.  In Indonesië speelt eten een belangrijke rol, het is een onderdeel van de Indonesische cultuur. Wanneer je niet samen aan het koken of eten bent, dan praat je wel over eten. Je gaat in elk geval nooit weg met een lege maag!

Toen ik ging studeren in Groningen ben ik hier naar toe verhuisd en ben tot nu toe niet meer uit deze provincie weggegaan. Samen met mijn man hebben we 3 prachtige dochters gekregen, waarvan de oudste inmiddels op kamers woont en studeert. De jongste 2 zitten allebei op het voortgezet onderwijs.

Ik ben inmiddels meer dan 23 jaar aan het werk als verpleegkundige en heb altijd binnen de interne geneeskunde gewerkt. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd als dialyseverpleegkundige. Naast mijn vak heb ik me altijd geïnteresseerd in leefstijl en gezondheid. Wat kan je zelf doen om gezond te blijven? Welke voeding en beweging is goed voor je lichaam? Hoe vind je balans? Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat het belangrijk is om een routine te creëren waar je je senang bij voelt. Het is een open deur, maar wanneer je iets doet wat je echt leuk vindt, lukt het ook veel beter om dit vol te houden. Het is voor veel mensen een zoektocht om te vinden wat ze (letterlijk) doet bewegen. Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met yoga en ik ben heel erg blij dat me dat is overkomen. Ik leef een verbeterde versie van mezelf, ik zie het als een Susie 2.0. Het is voor mij de juiste manier van leven en zou niets anders meer willen.