Algemeen

Jarenlang heb ik een knipperlichtrelatie gehad met yoga en lessen gevolgd op verschillende locaties bij meerdere docenten. De interesse was er altijd wel, maar het heeft me nooit gepakt. Tijdens de Corona periode heb ik veel online lessen gevolgd en kreeg yoga een plek in mijn leven. In de zomer van 2020 vierde ik vakantie op Vlieland en heb ik bij toeval een yogales op het strand gegeven. De docent was namelijk verhinderd en er zat een groepje te wachten op de les. Toen heb ik samen met iemand les gegeven, eerst wat twijfelachtig maar gaandeweg steeds meer verzekerd van onszelf. Dit vond ik zo leuk om te doen! Je kunt wel vaststellen dat het zaadje toen was gepland. Kort daarna heb ik besloten om de 200-uurs Vinyasa teacher training te gaan volgen van Johan Noorloos aan de Nieuwe Yogaschool  Amsterdam.  Ik heb deze opleiding in Leeuwarden kunnen volgen en ben nog steeds dankbaar dat ik deze stap heb genomen. Sinds de zomer van 2023 mag ik mezelf yogadocent noemen. Ik hoop met veel passie en liefde deze ambacht te kunnen delen met anderen. 

In ons dagelijks leven zijn we erg gericht op de buitenwereld en wordt er van alles van ons verwacht. Hierbij hebben we verschillende rollen te vervullen, zoals je familie en je gezinsleven, je vriendenkring of je werkende leven. Vaak zit je in een bepaald ritme en kan  je het gevoel hebben dat je wordt geleefd. Op zo’n moment is het belangrijk dat je weer naar jezelf leert luisteren. Tijdens een yogales wordt aandacht gegeven aan onder andere je ademhaling en diverse asana’s (dit betekent houdingen in het sanskriet) om zo meer lichaamsbewustzijn te creëren. Je komt in een bijzonder moment en dat is “het nu”. 

" het is belangrijk dat je weer naar jezelf leert luisteren "

"je komt in een bijzonder moment en dat is het nu

Door een moment bewust in het nu te zijn ervaar je en voel je wat je op dat moment nodig hebt. Er zijn zoveel verschillende mensen en daarbij zoveel verschillende docenten. Het kan best zijn dat het even duurt voordat je de juiste docent vindt. Het is belangrijk dat je je senang voelt in iemands les. Dat de klik er is. Dan heb je een goede basis om verder te groeien.